Thursday, January 27, 2011

org blik umh, aku plak wat esaimen :)


hurmm..cm sedey je kan...
ni lah cuti yg aku ase pling pait nk d telan...
org lain sume sebok blik umh, aku menapak kat rumah member...
sbbnye, ade esaimen yg kne wat n nk kne interbiu lak tu...
dh la ade 2 subjek kne wat....
for final report lak tu..
ok xpe, aku akan wat dgn penuh komited!

bas pkol 8.3 mlm ni KGR-KB...
esok x taw lah sape amik aku...
mayb bf tercinta....
tp perantauan aku tanpa perasaan yg indah...
esaimen yg bertimbun, nk stdy buku lesen, midsem naik cuti..
aarrggghhh...
life student mcm aku...
nilah die...

kan best klau dpt blik KAJANG...
dpt jumpe mummy abah, adik2...
agak2 bosan bole g soppin abiskan duet...
esaimen perap lame2..
midsem bole stdy last minit je...

tp mungkin x utk sem ni...
aku dh janji nk komited n btl2 independent..
aku nk jd cm hosmate aku sorg ni...
bdk sarawak..
mmg cool...
x blik umh setaon pon cool je...
esaimen byk pon cool aje...
org hutang x byr2 pon cool je....
ahahhaha....

WHATEVER....

p/s:: ye! hati saye amat lara kali ni....


Saturday, January 22, 2011

bosan!

arini ari ahad...
sume org lam umh ilang...
seramai 8 org lam umh ni yg tggal 3 org je...
mwahahahah :D
yg 2 org p alor setar, sorg p jitra, sorg ag p dating n sorg ag p jln2...
yg ag 3 eko ni la duk mkn tdo mkn tdo lam umh...
kumpul lemak....
huh...
aku lah tu... :'(



mkn! mkn! mkn!


agak2 dh boring mkn, nilah kje aku...

on9 smpai lebam..
padahal aku bkn wat ape pon...
bce belog org...
gelak2 guling2...



agak2 dh bosan on9, sumbat telinga ngan speaker n tekan pade volum 
yg paling tinggi n what else??
start singing lahhh...
naynyi2 smpai muntah...
isk isk isk...

cian kan kami?
xtaw nk wat ape dh...
ase cm nk naik katil tarik selimut n tdo je...
tp dh x larat la nk tdo...
kang mlm satg jd musang plak...
mata pon buntang je...
pg esok bgn 4 sure jd panda...
mne x nye mata lebam je...
elok la tuh kan?
anak dara cmtu...
huh...
sape la nk aku satg...
xde org nk kot...
hahahaha :D

yg penting, aku sgt bosan skang nih...
bosan tahap yg aku x taw lah cmne nk describe...
huh...gggrrrrr.......
xpela, i date ngan lappy i ni jelah...
owh acer syg....
meh teman i ok?
i syg u...
:p


p/s:: u drive me crazy~!


tgk cite ni ulang2... :D


jam dh pkol 2.08 a.m..
tp apesal nth mata aku x nagtok ag...
mayb sbb ptg td aku dh bantai tdo kan...
so mlm ni agaknye tepakselah bejaga..
agak klau aku tlg jd jaga simpang4 jage gate bole dpt untung x?
smbil2 aku melalak dgr lagu ALICE frm AVRIL LAVIGNE ni aku terigt
1 cite fevret aku..
sbb cite ni la jgk aku dpt idea name belog aku nih...
mwahahahaha :D



antara sbb yg aku suke sgt tgk cite ni adelah::


aku minat gile ngan die nih!!
aku xtaw nape klau die belakon lam cite2 cm ni sume mmg wat aku geli ati..
sng cite, sume jenis genre la die bole belakon.. ;)


lepastu ade 2 eko bende alah comell nih...
hahaha...


ade pulak white queen yg baek hati..
aku berangan konon2 cm aku la tu..
ye baek hati....
bajet x?
:D


n yg paling penting skali soundtrack cite ni minah ni yg nyanyi...
sbb aku suke gile die nih...
sejak zaman2 skola menengah ag la...
dulu, time org sebok hafal formula, aku sebok hafal lagu dielah...
bile igt blik zmn2 skola mmg best...
time tula beg sume nk converse...
itam putih lak tuh...
bru nk up la katekan...
tp bile dh mengalami tempoh matang,aku ase cm lwk je time tuh...
hehe... :p


hotttt!!!
mcm goreng pisang panasss...

ag 1, video clip lagu ALICE ni pon sgt bestttt!!!
cm comel2 je kan??
ribu2 kali ulang pon x bosan...
(agaklah ribu, ayat nk hot je)

dan juge, cite ni sgtlah colorful..
aku sukeeeee gileeeee....
sume binatang2 lam tu pon comel2 je...
so, aku xkan delete cite ni lam lappy aku...


p/s:: tlg la bg aku tdo seblom aku ulang ag tgk cite ni wat kali ke berapa nth... :p

xpnh aku ase penat gile cmni!!!

assalamualaikum w.b.t..
arini mmg hari yg paling memenatkan la lam sejarah idop aku..
sbbnye, wat kali kedua aku amik ceramah KPP utk amik lesen tu..
almaklumlah, dulu dh amik L moto tp kje asek renew je smpai la mati L aku 2...
dasat kan? sbbnye, takut nk test JPJ...hahaha :D
alik2, ckop 2 taon L aku mati tepakselah aku amik KPP blik n test undang2 blik...
mmg lam purse aku ni dulu penuh ngan kad renew lesen je..
agak klau aku kumpul duet renew 2 mest dh lepas P kan?
tula dulu x mo pk..huh...

akhernya, aku pon daftar la blik sbb nk amik lesen kete n moto..
so mule la dr awl blik tepakse masok klas KPP n amik test undang2...
bende yg pling leceh n sume org x suke lam idop..bg aku la..
dh la klas tu 6 jam...mengalahkan klas lecture aku je..



so lam klas KPP td tu, gile la bosan..
smpai aku ase nk masuk bwh kusi je..
mati kutu aku d buatnye...6 jam 3 org penceramah tukar2..
yg jd msalahnye, dorg syok je bercerita sal bende yg same..
aku kat blakang ni dh naik kebas punggung taw dak...




1st penceramah masok, bestla jgk..
aku pon bole la gelak2....
ape yg die cite pon mmg menarik gak la perhatian aku..
2nd penceramah masok, aku mule ase cm nk baling botol air...
dh la perut lapa...ag r rse cm nk mati lam tuh...
ngan aircondnye, ngan aku ni PMS....
time2 cmnila nk dtg PMS ni...nsebla aku xkne sengugut truk time tu...
agak2 kejang je kaki aku ni mmg aku guling2 lam hall 2...
3rd penceramah, nthla aku no komen...
ckp laju nk mampus...x penah aku jumpe org ckp laju gila cmni...
aku ase aku je yg ckp pling laju sbb member2 n atok aku suke ejek aku n kata aku 
ni ckp laju cm keta api...
yes!! tok ayah, org dh jumpe manusia yg ckp lg laju okehhh...
hahahhah :D
dh la die ckp utara, p2 laju la gile babi cm xde brek...
agak2 KTMB pon kalah kowt..adela jgk laju cm LRT...
hahaha...
aku gelak pon bkn sbb lwk die, tp sbb aku x phm ape yg die mepek kat depan..
org lain gelak, aku pon pakat2lah gelak..
lam ati aku ni, tuhan jelah yg taw...
x saba2 nk berambus dr klas tuh....

bayangkan start pkol 8pg smpai kol 2 ptg...
gila haper...kali ni aku dh berazam! aku nk amik sume smpai P smpai lulus lah...
x kire dh...kire aku nk hbs bende alah ni cpt2...

hbs je klas tu aku cpt2 lah kua...
p2 nk p jap jari plak...
lg 1 hal kat kaunter...
mmg aku bgg klau setiap kali nk register gune ic n jap jari...
dh la cip ic aku x bleh bace...cap jari aku pon masalah...
lame la jgk aku beratur...ade 3 kaunter..3 3 kaunter tu aku try jap jari tp x dpt...
mmg angen la jgk...

akak kerani tu suh aku lap2 jari aku...
aku ase smpai nk haus ibu jari tgn aku nih aku lap...
ciap suroh lekap2 kat blakang monitor komputer die ag tuh...
hahahah...aku pon ikot jela..last2 x bole bce gak...
ikot ati aku, nk je aku baling komputer die tuh...
hahahha...

akhernya, die wat cmne nth aku pon lepas....
aku pon cepat2lah naik kete cekgu driving tuh n berambus blik umh...
balik je umh kdai mkn sume ttup...
berasap je kepala aku ni...
dh la lapa..
aku pon p lah KOOP n beli lah megi tom yam fevret aku..
ape ssh, blik rendam la megi tuh n mkn la...

masok umh aku pon landing n tdo la puas2 memandangkan internet umh aku 
cm siput babi yg baru menetas dr telurnya....
eh lupe...seblom aku abeskan entri nih, 
lam 5 saat yg lepas ade membe aku dtg hantar sijil...
sejuk cket ati aku, sijil ape je..sijil anugerah bestari...hahahha...utk 3 pointer..
bajet2 cam dpt dekan je kan?
hahaha...bile la aku nk dpt dekan kan?
inshaallah...doa ibu bapa n tambah usaha aku, ade kowt..
ceh, bajet sungguh...




p/s:: cian siput babi jd mangsa..haha :D

Thursday, January 20, 2011

cepatnye mase berlalu





salam...
arini ari jumaat..
arini aku bgn awl...asalnye xde klas rini..
alih2 ade plak klas OPERATION MANAGEMENT ganti...
dh la pkol 3-6 lak tu..nsebla kat dewan simpang4 ni je...
klau x mmg la berat punggung aku nk p...

oleh itu, dgn x semena2 je aku bgn awl arini..
xtaw la nape..mayb sbb mood aku baik kowt rini...hahahaha :D
yela, melewati hari2 yg bahagia lam idop...kan kan?
aku ni bgn2 je trus gosok gg cuci muka p2 ngadap lappy...
aku menaip lak mengalahkan org wat esaimen..
padahal sebok je duk komen entry org lam blog n kat fb...

gelak pnye gelak bce blog org tgk2 jam dh pkol 10.30..
aku dh janji dgn diri aku smlm pkol 10 aku nk cuci kain bju aku lam toilet tuh..
ade la jgk lam 1 baldi..aku x ske timbun kain byk2..kusut aku tgk..
mesin basuh kat aras1 2 pon galak je berbunyik dr td..
tet tet tet tet!!....kuat kowt bunyi die...
nasebla aku duk aras bwh..
klau aku duk aras 1 ase nk lambung jgk la mesin basuh tu..
nk pecah gegendang telinge dgr..

x sangke lak arini rmai je yg basuh kain..
slalunye ari sabtu n ahad je..
mayb dorg dh wat anjakan paradigma kot..xmo tangguh2 kain dorg..
agaknyela..
tp aku basuh tgn je...
bkn sbb rajin...sbbnye nk jimat..
mwahahhahaha...
byk je advantage basuh tgn ni..
first, bju korg yg mahal2 tu xkan rosak...
second, bsuh bju guna tgn pon kire cm senaman la jgk...
xpyh korg ssh2 nk p jogging ka, p senaman kat gym ka..
dh bepeluh dh..
well, nak2 lak bila tgh mmberus tu kan...
mwahahahah :D
third, jimat duet...yela bg student cm aku ni yg gila bersoppin 
nak2 plak tgh amik lesen kete moto sem ni, terpaksalah aku jimat...
kan kan?
low profile kowt...
hahahha...

sbnrnye dulu pon aku mls gak bsuh tgn, aku slalu je guna mesin ..
sbb nye aku malas..
tp sem ni aku dh rajin kot..
hahahah..
aku pon x taw..

bsuh pnye basuh aku tgk jam dh pkol 11...
lame gak eh aku bsuh bju...
mne x nye, smbil2 berangan syok gak kan..
lepas aku sidai sume bju, n b8fast skali aku pon smbung la bce blog org
smbil gelak2..
hahah cm bahagia je aku kan?
padahal esaimen betimbun...dh la CNY aku x blik K.L..
tepakse plak wat esaimen n merantau ke rmh member..
gila gila...rindu abah n mummy...

x lame ag umo pon dh nk dekat 22..
hishhh..x bole jd ni.. aku rase cm bru smlm je aku daftar masuk UniMAP...
bila pk cabaran mentadang gerun je ase..
tp xpe, advantage aku adelah aku d kelilingi dgn org yg byk bg semangat kat aku..
especially my czin at pinkme- edlidza
so aku mampu hadapi sume cabaran dgn tenang...
hahaha...
makin tue makin matang kan?
lom tue la...huh
hehe :D


p/s:: The clock talked loud.  I threw it away, it scared me what it talked.  ~Tillie Olsen,Tell Me a Riddle

Wednesday, January 19, 2011

cerita hari ini

salam...
rini hbs klas pkol 11...
last klas 4 dis week Operation Management...
lega ase hbs klas...bole melepak2 je ngadap lappy nih...
sambil2 cuci mata tgk brg2 on9..
hehe...

sbb tu org kata zmn skrg ni klau x kua umh pon bole hbs duit..
tp aku jrang la jgk oder bju on9 sbb aku kne try dlu klau nk beli bju...
so klau stakat cuci2 mata tu bolela...
kan kan?
yg pnh aku beli on9 pn cm lens, inner tudung n shawl..

ok la, lps cuci mata tgk brg pasni tgk movie plak...
agak2 bile dh puas tgk movie bole tdo...
hehe.. :D

ok la...itu je kot wat mase ni..
xlarat la nk menaip...
nk baring2 je..
haha .. :p

p/s:: All life is an experiment. The more experiments you make the better. 
       -Ralph Waldo Emerson

Sunday, January 16, 2011

bila org gila keluar soppin' :D






arini mmg penat...
mentang2 la ari ahad n esok klas ptg, sorg pon x lekat umh..
sggup bgn awl2 pg nk ciap2 semata2 nk kua p perabih duet..
mengalahkan nk p klas...
itulah namenye ppuan.
bak kate bf aku, aku ni mantainance tinggi..
yeke?
dr hujung rambut smpai hujung kaki..
jahat kan?
well, naseb la...mwahahahahha :D

td aku kuakan duet semata nk p beli kasut sentini je ade offer 60%.
then dh aim beg giossardi offer 80%..
tp bile pk2 blik cm rugi je beli kat kangar...
bek g SOGO..
byk pilihan...
kan kan?

aku pon kua la the store dgn rase frust..
kat kangar nih the store jelah ade..
tp bg org kangar nih, tu dh hbs vogue dh taw...
hahahha... :D

then aku sangkut lak kat lam 1 kedai ni yg jual beg2 je...
bile aku masok, kdai ni mmg best lahhh...
die jual beg sebijik cm dlm on9...
mmg beg2 kat citu taste aku lah..
tanpe melengah lg, aku pon pilih lahhh...
pilih pnye pilih member aku sedar x sedar diam x diam die
dh grab 3 bijik begggg...
aku pon ape lg, trus lah grab beg kaler pink tuh...
aku beli pon sbb die kale pink...
boleh la tahan..
mmg memukau pandangan mata aku lahhh..
heheheh...

aku ase, tokey die mesti suke klau geng aku p kdai die..
mne x nye, klau ade 10 customer cm kitorg nih,
x smpai sebulan kaye die berniaga...
hahahahha...
itulah kuasa beli yg ade pd kami...



balik umh, dgn muka bangga je tayang beg masing2..
kitorg ni, xmkn pon xpe..
yg penting gaya mesti ade..
wakakaka...
padahal xdelah gaya mana pon, perasan je lebih...
xpe2, yg penting aku soppin' x minx duet org kan?
aku gune duet mak abah aku je..
hahahahaha...

org kata, berbelanja berpada2..
ikot kemampuan diri sendiri...
so xdelah timbul bab pinjam meminjam nih..
aku?
sory...that's not me okeyhh...
klau aku ase xde duet, aku hanye mampu wat muke 
seposen jelah lam kdai tuh...
oleh itu, berigt sebelom terlambat..
renung2kanlah...
heheheh :D

p/s:: tgh pk cmne lah aku nk byr lesen kete moto aku nih...duet dh hbes soppin'..pdn muke... :(

Friday, January 14, 2011

alkisah klinik n batuk sambungan...


hai guysss.....
dh lame x update...hahaha
semenjak start klas ni seminggu skali je dpt update...
bkn xnk update tp kepenatan....
g klas matahari blum terbit..
blik klas matahari dh terbenam....

so citenye arini, kua umh kol 9pg ag kowt....
citenye nk g jumpe lecturer kat opis...
then g kangar...jumpe doc...
ni asenye dh kali kedua g klinik lam mse 2 mggu....

msuk je klinik staff klinik tu ckp,
"dik, nk jumpe doc pkol3 bru blh jumpe"
hurmmm...almaklumlah rini kan ari jumaat.....
so lunch hr pon pjg cket...
tgk jam bru pkol 12.30....
alahai..ape jelah yg boleh wat kat kangar ni....bkn midvalley pon...
1 round pon dh mati kutu x taw nk g mne da...
then decide g mkn dulu...

pkol 3ptg::
"kak td sy dh dtg daftar"
akak:: "ok adik duduk dlu"
xlame lepas tu doc pon smpai.....
akak:: "nurul nishrin"
staff tu panggil name aku...maknanye turn aku la tuh kan?
mhehehe :D

masok je blik doc aku pon ddukla diam2 atas kusi tuh...
of cos la atas kusi xkan atas lantai kowt...
doc:: "ok ape mslh awk?"
ek eleh doc ni..cm nk carik gado lak kan??
huh aku agak die penat sbb bru blik semayang jumaat dh kne msuk jumpe patient kot..
hahahaha :D

aku:: "doc, saye batuk..dh almost 2 weeks..
last week sye dh g klinik..tp batuk x ilang2 ag...ubat batuk pon dh hbs.."
dgn muka yg serius doc pon tnye..
doc:: "urmm doc aritu bg awk ubat batuk jenis ape?"
dgn muke selambe aku jwb...
aku:: "ntahla doc,saye pon x taw..yg sye taw, die bg sye ubt batuk
kale hitam yg btol die empat segi..tp ubt tu dh hbs..
so skang sye minum ubt batuk kwn sye yg btol die bulat tu"

aku pon pelik nape aku jwb cmtu..
padahal doc tu tnye jenis ubat batuk bknnye bentuk BOTOL
ubat batuk tuh...
tp doc tu wat muke rilek je...
then doc tu pon jwb..
doc:: " ooo xpe pasni sye bg awk ubat batuk botol bujur plak ye"
lam hati aku.."eh doc ni, nk perli aku ke?"
xpe2..die doc kan...

after that, aku pon tnye la doc tu..
knp doc seblom ni bg aku ubat penat..sbb b4 dis aku g klinik doc 2 bg aku ubt
penat padahal aku batuk...
aku::" doc, knp last week sye g klinik doc 2 bg sye ubt penat?"
doc:: "mayb sbb SEMPIT kot"
aku:: "huh????? sempit?? ape yg sempit?"
doc:: "salur nafas awk"

tiba2 aku pk, sempit???
doc ni melucah ke? hahahaha...bongok x aku?
then aku tpk lak, ape lak kaitan ubat penat dgn salur nafas aku?
hahaha...lepas tu doc dh ciap soal jwb ngan aku die pon ckp..
doc:: "mungkin awk elergic, so pasni jgn terdedah dgn habuk2 or chemical k..."
"sye bg awk ubat batuk utk buang kahak n ubat elergic ok"
aku:: "thanks doc"

aku ni mmg byk pengalaman jumpe doc..
even aku ni x suke g klinik tp aku suke jumpe doc...
mwehehehhe :D
bab2 wat muke selenge depan doc ..mmg aku pro..
so, klau sape2 yg rase agak takut nk g klinik, pk je mne taw jumpe doc ensem ke...
boleh cuci mata.. :D

p/s:: aku penah pengsan mse lwt org sakit kat HUSM..abah yg usung aku g surau..sbbnye, aku cuak tgk kaki die kne cucuk2 besi atau lebih mesra lg dgn panggilan arial tv...p2 mummy xpenah dh ajak aku g hosp tgk org sakit sbb die dh phm aku yg x boleh bau darah n tgk bende2 ngeri... mwehehhe :D




Monday, January 10, 2011

batuk = sakit tekak = xde suara (pakej terbaekkkk)

assalamualaikum....
hai all...2day is my mummy birthday!!!!
happy birthday mummy...i love u sooooo muchhhh!!
mweheheh :D

yg best nye juge arini adelah sayer yg tiada suara...
all bcoz of my cough la....dh seminggu kowt batukkk..x ilang2...
taw x ubat dh nk hbs sebotol....b4 i went 2 see doc kan, my cough still ok taw...
then after that i thought it will be better...
but now just watch me la....
smpai suara pon xde...
what the hell kan?
wakakakakkakaka......
agak2 klau org tnye,  "eh asal sore ko ?"
i just answer them," owh semalam kat AJL i dh all out la"
mwehehehehe....

owhhhh hopefully la esok dh baekk....
ssh kowt nk bercakap bg org yg mmg suke bercakap n mmbebel mcm aku nih...
kah kah kah...
mayb allah suh kurangkan bercakap kot...
for a short break....hihi...
but than it  is my hobby but sometimes i might make other
 people stress dgr i membebel...
kih kih....sory u guysss....
but u all like right when i membebel???
hehe....

huk3...
niat d hati td nk call mummy nk nyanyi birthday song taw...
tp suara x mengizinkan..
ala2 ella gitu...
hahhahahha...
but i think worst lg lah....
mwahahahha :D
(bait2 bicara pon xleh nk paham dh ape yg aku bebel...)
so mummy, mayb next year lah ok....
love u love u love u!!!


p/s:: my precious thing in my life is my family


Saturday, January 8, 2011

bisik2 je...





hai all....
rasenye semenjak blik unimap ni dh lame x update blog ye...bkn ape, bz cket la...yelah kan, duet pt pon dh masok...so agak masyuk la skang ni...bila dh agak masyukkk, of cos la tempatnye adelah g bertapa kat soppin' mall la..hehehe... :D   tp skang xde sale lah...so agak jimat jgk la dlm soppin'2 sbb nk tggu blik k.l nk p TS...mweheheh...yg x bestnye batuk x hilang ag!! huhu...dh la antibiotik dh abes, ubt batuk pon dh nk kering da..tp batuk makin menjadi2 la...tensen je...nasib baik selsema dh o.k...hurmm...
agaknye mmg bile balik perlis je slalu je cmni kan? mayb sbb perubahan cuaca kowt..mana x nye, time kat k.l cuaca panas je..jarang la nk ujan..tp bile blik cni cm slalu ujan je...then suhu nye agak sejuk la..mweheheh... :D obersea lah katekan....hopefully pasni tolong la sihat..xmo batuk2 ag...
nk djadikan cerita, jadual pon agak full la sem ni..almaklumlah sem ni dh masuk sem 4...so ade lg 2 sem je tggal seblom grad..hehhe....seronokkkkk!! x sabar gak la nk abes...asik menghitung hari je..jadual plak isnin smpai khamis mmg penoh la kan klas start frm 8a.m...hehe...then jumaat free...mwahahah :D igat sennag ke nk susun jadual utk freekan hari jumaat.... huh..
well, semenjak blik unimap ni stok megi pon ape lg bertambah la....yelah nk bwk periuk nasi pon x leh(mcmla rajin sgt masak)..hehehe...so bg kami yg amat bz ni megi lah yg pling ideal...2 minit je....hahaha...hurmmm..rindu nk mkn mummy masak..huh..xpe setaon je ag duk cni....next year, graduated dh...yesss....

p/s:: kejayaan memerlukan pengorbanan ;)

Monday, January 3, 2011

bekalan dadah~~ :D




ari ke 3 berada d perlis a.k.a unimap...
terdapat pertambahan dlm bekalan ubat-ubatan...
xtaw la knp bila aku blik perlis je aku kne dmm selsema plus batuk..
mayb sbb cuaca kat cni x stabil kot..eh? cuaca x stabil?
hahaha...begitulah agaknye....

mentang-mentanglah ade klinik panel yg mmbolehkan aku amik 
ubat tanpa mengeluarkan duet, 
oleh itu aku dgn hati yg terbuka lah g klinik...
slalunye aku ssh nk p klinik...
tp kali ni tepaksa lak tambah duet sbb harge ubt aku tuh terlebih
 drpd yg d subsidikan...mweheheheh :D
agaknye doc tu bg ubt yg ade kick kot sbb die tgk asik muka aku je menapak kat klinik die..

ubt batuk aku bleh trima ag, ubt telan tu aku ase sebesar bijik guli...
nk telan pnyelah pyh...nk xnk tepakselah aku belah 2 ubt 2 spy mnyenangkan aku telan..
(ceh ngade2 je kan?)
tp itulah hakikatnye bg mengelakkan aku mati tecekik...mwehehehe  :p

klau dulu kan, hostel aku ade klinik unimap..so bg org yg ade gastrik cm aku ni,
slalu jgk la aku menapak kat klinik tu nk amik MC..
hish, byk sungguh penyakit..
dulu aku xde pon nk sakit2 nih...
dulu aku aktif je kat skola, sume bende aku nk masok...
n akulah die-hard-fan netball...klau bole sume match aku nk masok..hahaha :p
n dulu mmglah ssh nk tgk aku dmm...

mayb sejak masok U ni aku kurang la bab2 sukan nih...
mayb sbb byk saingan kowt...
n mayb jgk aku nk fokus stdy je kowt....
ntah la aku pon x taw....netball dh 3 taon aku tinggalkan...
mayb sbb tu aku ni kurang sehat skit skarag...
pengumpulan lemak pn makin aktif..
hahaha...:p
makanya, bekalan dadah pon bertambah...

uuuurrgghhh...hopefully la selsema aku ni elok esok..
x suke gilaaa....


p/s:: abah adelah penyokong n penasihat yg amat setia dlm kerjaya sukan aku dulu!!! hehe... :p

Saturday, January 1, 2011

permulaan 2011


01.01.2011


barang da ciap packing....
tiket pon da beli...
perjalanan 9 jam mmg bleh wat buntut kebas n urat2 kaki menegang...
bas ofkos la ETIKA express...

11.30 - naik bas dr hentian jln reko kjang
12.30 - stop kat bukit jalil amik org....ni yg leceh...tggu org naik 1 hal...
dh tau bas kol 12.30 pkol 12.45 bru nk dtg....
1.00- jln duta....ni pn same...asik tggu org naik last2 2 org kne tggal sbb x naik2..

pak cik bas, alhamdulillah mmg beretika...
bwk bas pon hati2..memandangkan hujan lebat...
me? ape lg...lepas telan travel sickness (utk org mabuk cm sye) trus tdo x hengat dunia...

4.00 - brenti kat hentian bukit gantang...
ambik peluang yg ade utk mengosongkan tangki pundi kencing...
smbil2 cari makanan utk isi perut...
lapa kowt....

7.30 - smpai alor setar...trunkan penumpang yg nk trun a.setar...
bye2 korg...me lmbat ag...hehe ;)

8.30 - lastly, smpai lah kangar...beg pon mcm org balik haji...
jumpe nita n paloi kat  kedai bger...
minum2 alas prut n call teksi a.k.a private driver dtg amik...

smpai umh..ape lg...cari mop n penyapu kemas bilik beradu..mwahahaha :D
penat bkn jd alasan...


p/s:: slalu je kecut perut setiap kali naik bas express...hnya doa je yg jd peneman..