Friday, January 14, 2011

alkisah klinik n batuk sambungan...


hai guysss.....
dh lame x update...hahaha
semenjak start klas ni seminggu skali je dpt update...
bkn xnk update tp kepenatan....
g klas matahari blum terbit..
blik klas matahari dh terbenam....

so citenye arini, kua umh kol 9pg ag kowt....
citenye nk g jumpe lecturer kat opis...
then g kangar...jumpe doc...
ni asenye dh kali kedua g klinik lam mse 2 mggu....

msuk je klinik staff klinik tu ckp,
"dik, nk jumpe doc pkol3 bru blh jumpe"
hurmmm...almaklumlah rini kan ari jumaat.....
so lunch hr pon pjg cket...
tgk jam bru pkol 12.30....
alahai..ape jelah yg boleh wat kat kangar ni....bkn midvalley pon...
1 round pon dh mati kutu x taw nk g mne da...
then decide g mkn dulu...

pkol 3ptg::
"kak td sy dh dtg daftar"
akak:: "ok adik duduk dlu"
xlame lepas tu doc pon smpai.....
akak:: "nurul nishrin"
staff tu panggil name aku...maknanye turn aku la tuh kan?
mhehehe :D

masok je blik doc aku pon ddukla diam2 atas kusi tuh...
of cos la atas kusi xkan atas lantai kowt...
doc:: "ok ape mslh awk?"
ek eleh doc ni..cm nk carik gado lak kan??
huh aku agak die penat sbb bru blik semayang jumaat dh kne msuk jumpe patient kot..
hahahaha :D

aku:: "doc, saye batuk..dh almost 2 weeks..
last week sye dh g klinik..tp batuk x ilang2 ag...ubat batuk pon dh hbs.."
dgn muka yg serius doc pon tnye..
doc:: "urmm doc aritu bg awk ubat batuk jenis ape?"
dgn muke selambe aku jwb...
aku:: "ntahla doc,saye pon x taw..yg sye taw, die bg sye ubt batuk
kale hitam yg btol die empat segi..tp ubt tu dh hbs..
so skang sye minum ubt batuk kwn sye yg btol die bulat tu"

aku pon pelik nape aku jwb cmtu..
padahal doc tu tnye jenis ubat batuk bknnye bentuk BOTOL
ubat batuk tuh...
tp doc tu wat muke rilek je...
then doc tu pon jwb..
doc:: " ooo xpe pasni sye bg awk ubat batuk botol bujur plak ye"
lam hati aku.."eh doc ni, nk perli aku ke?"
xpe2..die doc kan...

after that, aku pon tnye la doc tu..
knp doc seblom ni bg aku ubat penat..sbb b4 dis aku g klinik doc 2 bg aku ubt
penat padahal aku batuk...
aku::" doc, knp last week sye g klinik doc 2 bg sye ubt penat?"
doc:: "mayb sbb SEMPIT kot"
aku:: "huh????? sempit?? ape yg sempit?"
doc:: "salur nafas awk"

tiba2 aku pk, sempit???
doc ni melucah ke? hahahaha...bongok x aku?
then aku tpk lak, ape lak kaitan ubat penat dgn salur nafas aku?
hahaha...lepas tu doc dh ciap soal jwb ngan aku die pon ckp..
doc:: "mungkin awk elergic, so pasni jgn terdedah dgn habuk2 or chemical k..."
"sye bg awk ubat batuk utk buang kahak n ubat elergic ok"
aku:: "thanks doc"

aku ni mmg byk pengalaman jumpe doc..
even aku ni x suke g klinik tp aku suke jumpe doc...
mwehehehhe :D
bab2 wat muke selenge depan doc ..mmg aku pro..
so, klau sape2 yg rase agak takut nk g klinik, pk je mne taw jumpe doc ensem ke...
boleh cuci mata.. :D

p/s:: aku penah pengsan mse lwt org sakit kat HUSM..abah yg usung aku g surau..sbbnye, aku cuak tgk kaki die kne cucuk2 besi atau lebih mesra lg dgn panggilan arial tv...p2 mummy xpenah dh ajak aku g hosp tgk org sakit sbb die dh phm aku yg x boleh bau darah n tgk bende2 ngeri... mwehehhe :D




No comments:

Post a Comment