Thursday, January 20, 2011

cepatnye mase berlalu





salam...
arini ari jumaat..
arini aku bgn awl...asalnye xde klas rini..
alih2 ade plak klas OPERATION MANAGEMENT ganti...
dh la pkol 3-6 lak tu..nsebla kat dewan simpang4 ni je...
klau x mmg la berat punggung aku nk p...

oleh itu, dgn x semena2 je aku bgn awl arini..
xtaw la nape..mayb sbb mood aku baik kowt rini...hahahaha :D
yela, melewati hari2 yg bahagia lam idop...kan kan?
aku ni bgn2 je trus gosok gg cuci muka p2 ngadap lappy...
aku menaip lak mengalahkan org wat esaimen..
padahal sebok je duk komen entry org lam blog n kat fb...

gelak pnye gelak bce blog org tgk2 jam dh pkol 10.30..
aku dh janji dgn diri aku smlm pkol 10 aku nk cuci kain bju aku lam toilet tuh..
ade la jgk lam 1 baldi..aku x ske timbun kain byk2..kusut aku tgk..
mesin basuh kat aras1 2 pon galak je berbunyik dr td..
tet tet tet tet!!....kuat kowt bunyi die...
nasebla aku duk aras bwh..
klau aku duk aras 1 ase nk lambung jgk la mesin basuh tu..
nk pecah gegendang telinge dgr..

x sangke lak arini rmai je yg basuh kain..
slalunye ari sabtu n ahad je..
mayb dorg dh wat anjakan paradigma kot..xmo tangguh2 kain dorg..
agaknyela..
tp aku basuh tgn je...
bkn sbb rajin...sbbnye nk jimat..
mwahahhahaha...
byk je advantage basuh tgn ni..
first, bju korg yg mahal2 tu xkan rosak...
second, bsuh bju guna tgn pon kire cm senaman la jgk...
xpyh korg ssh2 nk p jogging ka, p senaman kat gym ka..
dh bepeluh dh..
well, nak2 lak bila tgh mmberus tu kan...
mwahahahah :D
third, jimat duet...yela bg student cm aku ni yg gila bersoppin 
nak2 plak tgh amik lesen kete moto sem ni, terpaksalah aku jimat...
kan kan?
low profile kowt...
hahahha...

sbnrnye dulu pon aku mls gak bsuh tgn, aku slalu je guna mesin ..
sbb nye aku malas..
tp sem ni aku dh rajin kot..
hahahah..
aku pon x taw..

bsuh pnye basuh aku tgk jam dh pkol 11...
lame gak eh aku bsuh bju...
mne x nye, smbil2 berangan syok gak kan..
lepas aku sidai sume bju, n b8fast skali aku pon smbung la bce blog org
smbil gelak2..
hahah cm bahagia je aku kan?
padahal esaimen betimbun...dh la CNY aku x blik K.L..
tepakse plak wat esaimen n merantau ke rmh member..
gila gila...rindu abah n mummy...

x lame ag umo pon dh nk dekat 22..
hishhh..x bole jd ni.. aku rase cm bru smlm je aku daftar masuk UniMAP...
bila pk cabaran mentadang gerun je ase..
tp xpe, advantage aku adelah aku d kelilingi dgn org yg byk bg semangat kat aku..
especially my czin at pinkme- edlidza
so aku mampu hadapi sume cabaran dgn tenang...
hahaha...
makin tue makin matang kan?
lom tue la...huh
hehe :D


p/s:: The clock talked loud.  I threw it away, it scared me what it talked.  ~Tillie Olsen,Tell Me a Riddle

4 comments:

  1. heeeee tau x fer ;) masa berlalu dgn sgt pantas ... so kita pon jgn lengahkan klu buat sesuatu .... susun strategi yg terbaik miahahhahahha... :)

    ReplyDelete
  2. inshaallah...thanks a lot...nasihat anda mmg terbaek....
    ahahha.... ;)
    idop kne ade objektif...nk capai objektif kne ade strategi...kan kan...

    ReplyDelete
  3. kelas suma kat dragon ke? student unimap kan giat.. haha.. xpe, mggu depan cuti lama2

    ReplyDelete
  4. klas byk kat depan JPJ ngan dragon...
    separuh nafas kowt main lintas2 jalan...
    haha...
    mmg student unimap sgt giat.. :D
    next week cuti pon kne wat esaimen...
    p interview utk report...

    ReplyDelete