Saturday, January 22, 2011

xpnh aku ase penat gile cmni!!!

assalamualaikum w.b.t..
arini mmg hari yg paling memenatkan la lam sejarah idop aku..
sbbnye, wat kali kedua aku amik ceramah KPP utk amik lesen tu..
almaklumlah, dulu dh amik L moto tp kje asek renew je smpai la mati L aku 2...
dasat kan? sbbnye, takut nk test JPJ...hahaha :D
alik2, ckop 2 taon L aku mati tepakselah aku amik KPP blik n test undang2 blik...
mmg lam purse aku ni dulu penuh ngan kad renew lesen je..
agak klau aku kumpul duet renew 2 mest dh lepas P kan?
tula dulu x mo pk..huh...

akhernya, aku pon daftar la blik sbb nk amik lesen kete n moto..
so mule la dr awl blik tepakse masok klas KPP n amik test undang2...
bende yg pling leceh n sume org x suke lam idop..bg aku la..
dh la klas tu 6 jam...mengalahkan klas lecture aku je..



so lam klas KPP td tu, gile la bosan..
smpai aku ase nk masuk bwh kusi je..
mati kutu aku d buatnye...6 jam 3 org penceramah tukar2..
yg jd msalahnye, dorg syok je bercerita sal bende yg same..
aku kat blakang ni dh naik kebas punggung taw dak...




1st penceramah masok, bestla jgk..
aku pon bole la gelak2....
ape yg die cite pon mmg menarik gak la perhatian aku..
2nd penceramah masok, aku mule ase cm nk baling botol air...
dh la perut lapa...ag r rse cm nk mati lam tuh...
ngan aircondnye, ngan aku ni PMS....
time2 cmnila nk dtg PMS ni...nsebla aku xkne sengugut truk time tu...
agak2 kejang je kaki aku ni mmg aku guling2 lam hall 2...
3rd penceramah, nthla aku no komen...
ckp laju nk mampus...x penah aku jumpe org ckp laju gila cmni...
aku ase aku je yg ckp pling laju sbb member2 n atok aku suke ejek aku n kata aku 
ni ckp laju cm keta api...
yes!! tok ayah, org dh jumpe manusia yg ckp lg laju okehhh...
hahahhah :D
dh la die ckp utara, p2 laju la gile babi cm xde brek...
agak2 KTMB pon kalah kowt..adela jgk laju cm LRT...
hahaha...
aku gelak pon bkn sbb lwk die, tp sbb aku x phm ape yg die mepek kat depan..
org lain gelak, aku pon pakat2lah gelak..
lam ati aku ni, tuhan jelah yg taw...
x saba2 nk berambus dr klas tuh....

bayangkan start pkol 8pg smpai kol 2 ptg...
gila haper...kali ni aku dh berazam! aku nk amik sume smpai P smpai lulus lah...
x kire dh...kire aku nk hbs bende alah ni cpt2...

hbs je klas tu aku cpt2 lah kua...
p2 nk p jap jari plak...
lg 1 hal kat kaunter...
mmg aku bgg klau setiap kali nk register gune ic n jap jari...
dh la cip ic aku x bleh bace...cap jari aku pon masalah...
lame la jgk aku beratur...ade 3 kaunter..3 3 kaunter tu aku try jap jari tp x dpt...
mmg angen la jgk...

akak kerani tu suh aku lap2 jari aku...
aku ase smpai nk haus ibu jari tgn aku nih aku lap...
ciap suroh lekap2 kat blakang monitor komputer die ag tuh...
hahahah...aku pon ikot jela..last2 x bole bce gak...
ikot ati aku, nk je aku baling komputer die tuh...
hahahha...

akhernya, die wat cmne nth aku pon lepas....
aku pon cepat2lah naik kete cekgu driving tuh n berambus blik umh...
balik je umh kdai mkn sume ttup...
berasap je kepala aku ni...
dh la lapa..
aku pon p lah KOOP n beli lah megi tom yam fevret aku..
ape ssh, blik rendam la megi tuh n mkn la...

masok umh aku pon landing n tdo la puas2 memandangkan internet umh aku 
cm siput babi yg baru menetas dr telurnya....
eh lupe...seblom aku abeskan entri nih, 
lam 5 saat yg lepas ade membe aku dtg hantar sijil...
sejuk cket ati aku, sijil ape je..sijil anugerah bestari...hahahha...utk 3 pointer..
bajet2 cam dpt dekan je kan?
hahaha...bile la aku nk dpt dekan kan?
inshaallah...doa ibu bapa n tambah usaha aku, ade kowt..
ceh, bajet sungguh...




p/s:: cian siput babi jd mangsa..haha :D

3 comments:

  1. trima kasih farhana ko kesian kat aku..
    aku taw ko mmg ikhlas...wakakaka :D

    ReplyDelete
  2. yes2!!
    aku memang ikhlas.
    sentiasa ikhlas babe!! ;DD

    ReplyDelete