Friday, February 25, 2011

kisah aku dan dia di sini....

assalamualaikum...

wahh...korang mesti bajet aku nak tulis sal bf aku kan? sory der...kang kalau aku tulis kisah aku ngan die tak terlarat korang nak bace..nanti adela yang cakap ish belog die tuh asik nak tulis kisah die ngan bf die je..takmolah bace da...hehehe :p takdelah aku gurau je...semalam aku bajet bajet nak wat discussion pasal esaimen aku...so kitorang pon plan la nk wat kat suatu tempat yang bernama pondok buruk ii..(name mesti commercial) hikksss ;) so mase tengah wat discussion tuh adela dua tige ekor kucing berlari manakan sama si kucing belang datang lalu lalang kat tempat aku berdiskusi tu...comelllllll giler...aku pon ape lagi, menumpang kasih pada yang sudi jelah...jom lihat si tomey tomey... (^_^)


haaa..nilah mak c tomey tomey....die cool je kan jaga kebajikan anak anak die..


ni plak c tomey dengan adik beradiknye..
yang sekor lagi dimana aku panggil adik bongsu telah menghilangkan diri...
die malu koet..kih kih (*_*)


lihat!! die sedang memadu kasih ngan aku..hahaha...c tomey ni 
spesel tahu? sebabnye kaki die tomey cam pakai socks..


alolololo~~~ best je die landing kat peha aku..
ngade taw..(kantoi perut buncit) bialahhhh...
yang penting aku bahagia ngan c tomey...

p/s:: nanti da ade rumah sendirik nak cakap ngan encik wan lah aku nak bela kucing tapi takmo cuci pasir toilet die bole tak? bia encik wan yang cuci..kah kah kah (kejam x aku) (^_^)v




ggggrrrrr~~~~

assalamualaikum...

hai uolsss...tahukah anda bahawasanya tadi aku amat hebat menulis dan menaip belog..entah macam mane ntah belog aku jadik kelam kibut..dah la post yang aku wat tu aku rase habes hebat dah..(gedix dan dengan perasaan bangga)..takdelah hebat mana kalau nak dibandingkan dengan belog maria helena ataupon fatin liyana tapi aku menaip and menulis dengan penuh perasaan beb! entah haper haper jelah line UniMAP nih..aku tahu kau amat berjasa kat aku tapi tolonglah improve internet connection nih...tekanan aku tahu dak...last last lain yang aku nak kabor lain pulak lah yang kua..macam yang skang ni lah..kui kui (^_^) :p padan muka kau wahai cik nurul sebab arini memang kau mengadap lappy nih jekan sampai kau tak makan mahupon pegi pasar malam!!

p/s:: bengang tahap dewa sebab entry pasal miow miow aku hilang ditelan zarah zarah hasad dengki dari internet connection yang amat poyo.. :p

penat tunggu tahu?


assalamualaikum... ;)

hai kawan-kawan...hahaha apesal sekema je bunyi die? hehe :D asalnye aku bengang sangat nih...disebabkan hari jumaat yang mulia ni aku memang takde kelas, so aku akan spend mase jumaat yang berharge ni dengan mengadap belog orang dan ketawa terkekek-kekek..yang wat aku geram sebab line internet ni macam haremmm...aku tak puas ati betollah...tolak hal esaimen..tu tak payah nak kire lah..hari jumaat nilah aku nak bergelak ketawa bersame same belog kesayangan aku iaitu belog FATIN LIYANA fevret aku tuh...
selain dari membace belog belog orang lain..hehe...

nak diikutkan dari pukol seploh pagi aku bangun tadi sampailah sekarang aku duk mengadap je depan lappy nih...ok i sedang ber'public' holiday ok..jangan buat sebarang assumption! jadi ketenangan abadi harini memang digunakan sebaiknya untuk menghabiskan masa bersama baby lappy nih...sedangkan member aku ajak g pasar malam pon aku tak mo ikut padahal pasar malam yang sekali seminggu tulah yang aku nanti nantikan setiap masa..sebab nya hanya satu iaitu aku nak update belog!!! :D

aku taknak lah nanti orang kata aku nih hangat hangat tahik ayam kan..tapi sebenarnye aku ni memanglah tersangat bizi di hari lain dan juga dihari muka kelak...wahkahkahkah! mase nilah aku nak tukar background belog aku yang membosankan tuh..mase nilah aku nak cari idea nak menulis dan mengarang yang bukan bukan, merapu, menghaban, mencarut tetapi bukan melucah! hahahahaha :p

aku calculate arinilah hari paling lama aku mengadap lappy nih...line yang macam harem nih memang menguji kesabaran aku..tapi takpe aku saba je..aku ni memang penyabar pon..dah la aku merajuk dengan sidia! (ceh, takde kene mengena) hahahaha :D 
ok! hamik kau luahan perasaan aku...baiklah... cukop sudah aku membebel.. hikkssss... ;)

kat cini aku nak selit jugak pic nih...pic meja study aku mase aku tengah bosan2 tunggu line gila nih sambil bace belog aku pon snap2lah...



(motiffff???)

walaupon lappy tak semegah tapi aku sayang sebab present dari abah tahu??? (bajet tak?)
haha.. :D lagi satu, walaupon pic tak secantik cam HD tapi aku bangga dengan enset aku... saba lah tunggu aku keje nanti tengoklah kau! (lalallalalalalal~~~)

p/s:: siyes aku rindu nak balikkkkk!!! :'(

Thursday, February 24, 2011

Saturday, February 19, 2011

siapa salah? siapa betul?






mari berkongsi cerita....
ni kisah aku d kampus.....kisah yg x penah hbs n selesai gara2 kehadiran org yg x matang ke institusi pengajian tinggi....biarlah korg nk ckp aku membebel yg tah pape tp aku x kesah.... but my blog is my diary...cume aku akan tapis dulu ape yg aku nk tulis dlm diari nih...bkn membuta tuli je mencarut marut mcm sesetgh org lam FB...

aku x phm la..nk kata bodoh tp masuk U...tp dh masuk U pon ttap bwk perangai bodoh tu lg...klau nk cerita dr A smpai Z pon x hbs...klat blog mne nk feel kan... lg pon aku x suke nk bukak aib org...cume nk d tegaskan kat cni, tlg lah jgn wat status bodoh kat FB...sbb status mencerminkan diri kita..ape yg kita tulis, sume org bce... pls stop writing those immature status...ko nk berak pon xkan nk bg taw...

lg 1 hal, kt FB pandai je nk tulis yg baik2 je psl diri ko...klau boleh sume hadis ko tulis lam fb tu...but please dear, kita ttap manusia...n selagi nama pon manusia kite x kan lari dr wat silap...so nobody's perfect kan...nk showoff kat sume org yg ko 2 terlalu lah baik tp nyatanya ko dgn terang-terangan pijak kepala org lain... n the worst part is i hate people who pro in made up bed time story ni ok....tell other's all the bad thing bout your other frends??common la dear, really immature okeyh...we kno u better than others...every STORY have their own REASONS...people don't ACT without REASONS....

pg td aku bgn awl...so aku pon bukak la COSMOPOLITAN.com..tujuan nya utk membaca n mencari sedikit sebayak informasi...but then aku terbaca 1 artikel ni....MOST ANNOYING FACEBOOK HABITS...artikel ni mmg interesting...let me share something...
" a separate study by York University in Canada found that people with low self-esteem and narcissistic tendencies were the most likely to use FACEBOOK to SELF-PROMOTE"
other part is.....
" Stanford University study found that social networking sites create feelings of loneliness and dissatisfaction"
so please ok? think b4 act...selesai psl status bodoh dlm fb....

next 1 is psl sikap manusia yg nk jd btul dlm semua perkara... xnk dgr ckp org n yg ko tau ko je btul..ni pon 1 hal yg wat aku meluat n rmai jugak la yg wujud dlm institusi pengajian tinggi ni...just bcoz of i'm freehair so you can't judge easily...hello dear, please look at yourself first ok..kite kat muka bumi ni sama taraf je..yg membezakan kita amalan kita je...n sume tu d tgn tuhan..you xde hak nk atur hidup org lain n wat org lain ikut jari telunjuk you je... cuba fikir n guna otak...jgn guna lutut..xkan sbb result kite down pon kite nk slhkan org?itu sume daya usaha kita lah..we do more we gain more ok.. n 1 more thing, bak kata org, "suka hati aku lah aku hidup x minx duit ko yg ko nk kesah apesal?" yg jd msalhnye sbb ade org yg jenis suke hidup minx duit org n xnk usaha tulah masalhnye....

oleh itu, aku sgt fed-up n klau boleh aku nk keluar dr dikelilingi dgn org2 yg x matang d sekeliling aku...not bcoz of aku nk ckp yg aku ni kononnye matang sgt...tp mentality beb...pikir2kan lah....

p/s:: aku nk grad cepat2~!!


Friday, February 18, 2011

hair style!


hai...let's share the new natural look hair style yg aku bace dlm cosmo beberapa jam lepas...

first is Anna Faris's STRAIGHT UP SEXY..
this style looks very clean n sexy....
aku pon suke style ni...



second is what we call BOMBSHELL BLOWOUT
Megan Fox slalu gune gaya nih..
simple but sexy...
mayb sbb mmg muka die dh sexy kowt..
hehe :D


third is SEXY SHAG by jennifer hudson..
style nih? aku x berapa suka sgt..
tp sstgh org nmpak cntik rmbut pendek...
rmbut pendek pon bole nmpak sexy...
klau kne dgn gaya...


fourth...tadaaa!
PRETTY PIXIE by ginnifer goodwin..
it looks really cute n fresh...
dulu2 slalu nye time skola bole la kan?
sng nk sarung tudung mse skola....
hehe...


fifth....jeng jeng jeng....
BAD GIRL BUMB...x taw nape name cmtu..
haha...
tp aku paling sgt n begitu suka style nih...
bile g dinner2 pon cm cantik je...
tp mmg aku sgt suke hillary duff..
so ape style rmbut die pn aku suke...
hehe...


sixth...RELAXED UPDO...
nmpak cm serabai cket tp klau kne gaya bole la
d katakan sedikit elegan..
x taw la..tu komen dr prof. hair style tahu?
by nikki reed...


next one is SEXY SIDE PONY...
comell kan style nih...
tp x reti cmne nk wat...
klau pony tail biase reti lah wat...
by america ferrera...


last 1 is SCHOOLGIRL PONY..
based on what the hair stylist said, this style looks naughty...
well, i like it..
cantek n comell kan?
by michelle trachtenberg...


p/s:: nk volume2 rmbut tp kne tggu kje dulu...hehe :D


Monday, February 14, 2011

mood:: busy!


hai...
dh dekat seminggu x update belog nih...
windu je rase...
tp pnt dh perah idea...x kua2 jgk...
mayb sbb byk bende berkecamuk lam kepala...
byk bende nk kne settle as soon as possible..

1st, MIDTERM EXAM....
byk nk kne fokus kan...
x mcm sem2 lepas...
midterm pon bole rileks2 ag..
memandangkan I.B student cume ade 3 tahun je, so byk nk kne kejar..
takut jgk, yg d kejar x dpt yg d kendong berciciran...
ececechh....
yela, nk kejar pointer lg...
selagi bole kejar kite kejar..
klau x dpt pon atleast mantain lah kan?

2nd, nk settlekan LESEN ni...
dh amik kelas B ngan D...
hopefully dpt settle b4 FINAL EXAM...
so blik KAJANG nnt sng la nk gerak...
kih kih ;)
jumaat ni ade klas kereta...
so mmg la bz gile...
bz yg teramat sgt...
smpai x sempat nk pk bende2 remeh..

3rd, nk tggu CONFIRMATION LETTER dr BASF...
utk internship nnt...
kne la slalu follow up kan...
mayb rabu aku call manager tu utk decide tarikh...

4th, settle ESAIMEN yg bertimbun2 tu...
hurggghhh....
byk kan kje nk kne wat?
nk gelak2 cm dulu pon dh terhad..

itulah namanya pengorbanan...
mase muda ni la nk kejar sume tu...
mase muda ni la mse utk kejar cita2..
wlaupun dgn sedikit pengorbanan ni lah yg akan 
menyenangkan hidup kita suatu masa kelak...
yg penting, mohon keberkatan Allah s.w.t n dr mummy n abah...


p/s:: s.a.y.a.n.g.m.u.m.m.y.a.b.a.h.



Thursday, February 10, 2011

iS iT tImE tO sAy gOoDbYe??


YESSS!!
"dat's our answer"

our? means kami sume la...
terbace satu artikel lam FEMALE edisi FEB 2011 nye magazine tgahari td...

"dont think twice when u click 'yes' to a friend request on facebook?
your habit of accepting just any friendship could leave you with unfulfilled and meaningless ones"
- said someone dlm artikel tu...

btol ape yg die kata...
tp kisah kami bkn nye psl kwn dlm facebook or any other social networks..

hal tu, bia kami sume je yg tau..
bce punye bce artikel tu, smpaila kat 1 box yg d highlightkan...
let me share::

iS iT tImE tO sAy gOoDbYe??
- everytime she calls,you cringe before saying a fake 'hello'
- you make up 'plans' so you dont have to do dinner with her. when that fails 
you faint sickness
- when you meet up, she is too busy talking about herself and never ask 
about how are you doing
-she can't be trusted. she's the one who told everyone your secret
- she makes you feel bad about yourself so she can feel good
- when you need help, she's never there. when she needs help,
you're the first one she calls

point yg dhighlightkan tu mmg penting..
so, we have made our decision!
byk bende yg dh berlaku dlm masa 4 sem ni...
cuba jd matang..
don't blame others klau hal yg tak menyenangkan jd pd kite..
try 2 appreciate our friendship..
try 2 love our friend..
don't talk bad about your friend to other people..
bole jd kcau bilau tu...
itulah kisah kami...
until we decide not to care anymore...

p/s:: "True friendship is like sound health; the value of it is seldom known until it be lost." 
- Charles Caleb Colton