Saturday, February 19, 2011

siapa salah? siapa betul?






mari berkongsi cerita....
ni kisah aku d kampus.....kisah yg x penah hbs n selesai gara2 kehadiran org yg x matang ke institusi pengajian tinggi....biarlah korg nk ckp aku membebel yg tah pape tp aku x kesah.... but my blog is my diary...cume aku akan tapis dulu ape yg aku nk tulis dlm diari nih...bkn membuta tuli je mencarut marut mcm sesetgh org lam FB...

aku x phm la..nk kata bodoh tp masuk U...tp dh masuk U pon ttap bwk perangai bodoh tu lg...klau nk cerita dr A smpai Z pon x hbs...klat blog mne nk feel kan... lg pon aku x suke nk bukak aib org...cume nk d tegaskan kat cni, tlg lah jgn wat status bodoh kat FB...sbb status mencerminkan diri kita..ape yg kita tulis, sume org bce... pls stop writing those immature status...ko nk berak pon xkan nk bg taw...

lg 1 hal, kt FB pandai je nk tulis yg baik2 je psl diri ko...klau boleh sume hadis ko tulis lam fb tu...but please dear, kita ttap manusia...n selagi nama pon manusia kite x kan lari dr wat silap...so nobody's perfect kan...nk showoff kat sume org yg ko 2 terlalu lah baik tp nyatanya ko dgn terang-terangan pijak kepala org lain... n the worst part is i hate people who pro in made up bed time story ni ok....tell other's all the bad thing bout your other frends??common la dear, really immature okeyh...we kno u better than others...every STORY have their own REASONS...people don't ACT without REASONS....

pg td aku bgn awl...so aku pon bukak la COSMOPOLITAN.com..tujuan nya utk membaca n mencari sedikit sebayak informasi...but then aku terbaca 1 artikel ni....MOST ANNOYING FACEBOOK HABITS...artikel ni mmg interesting...let me share something...
" a separate study by York University in Canada found that people with low self-esteem and narcissistic tendencies were the most likely to use FACEBOOK to SELF-PROMOTE"
other part is.....
" Stanford University study found that social networking sites create feelings of loneliness and dissatisfaction"
so please ok? think b4 act...selesai psl status bodoh dlm fb....

next 1 is psl sikap manusia yg nk jd btul dlm semua perkara... xnk dgr ckp org n yg ko tau ko je btul..ni pon 1 hal yg wat aku meluat n rmai jugak la yg wujud dlm institusi pengajian tinggi ni...just bcoz of i'm freehair so you can't judge easily...hello dear, please look at yourself first ok..kite kat muka bumi ni sama taraf je..yg membezakan kita amalan kita je...n sume tu d tgn tuhan..you xde hak nk atur hidup org lain n wat org lain ikut jari telunjuk you je... cuba fikir n guna otak...jgn guna lutut..xkan sbb result kite down pon kite nk slhkan org?itu sume daya usaha kita lah..we do more we gain more ok.. n 1 more thing, bak kata org, "suka hati aku lah aku hidup x minx duit ko yg ko nk kesah apesal?" yg jd msalhnye sbb ade org yg jenis suke hidup minx duit org n xnk usaha tulah masalhnye....

oleh itu, aku sgt fed-up n klau boleh aku nk keluar dr dikelilingi dgn org2 yg x matang d sekeliling aku...not bcoz of aku nk ckp yg aku ni kononnye matang sgt...tp mentality beb...pikir2kan lah....

p/s:: aku nk grad cepat2~!!


2 comments: