Tuesday, March 8, 2011

bangun tido dan terus mengomel

assalamualaikum.....

hai... sebenarnya aku baru bangun tido...kepenatan die tahap membajak sawah kat bendang...petang tadi aku ade talk for program 7 pillars kat Dewan 2020, Kangar. pukul 6pg aku dah bgn..padahal kalau kelas pukul 8pg tu memang la aku dah biasa bangun pukul 6pg..ok takpe! abaikan...pukul 7.45pg aku sampai dan trus scan matric card aku...

owh lupe nak bagi tajuk perogram..die talk pasal Pemikiran Tun Dr. Mahathir...actually talk ni memang best...ade dalam 4 slot...sumenye pasal Tun Dr.Mahathir..orang orang yang bagi talk pon ofcos la yang rapat dengan Tun (takkan lah tak kenal puleee).. tapi aku takdelah fokus sangat pon...ade mase aku dah terlelap lelap..mp3 pon dh dekat 4 kali ulang lagu yang same...punyela lame nak habis program ni....tapi takpelah makan free..atleast jimat duit aku untuk hari ni...

tapi yang buat aku penat gile bile time nak scan kad matric buat kali kedua..time balik lah tu...bole la pulak sebesar besar dewan tuh dan sebanyak banyak pintu dewan tu satu pintu je die bukak untuk kitorang keluar..aku pon tak tahulah ape alasan bernas dorang nih... nak tak nak aku tepaksela beratur (beratur ke?) semata mata untuk scan kad aku nih..kalau tak scan nanti tak cukop lah 7 pillars aku...nanti tak bole grad...uisssss...tak mo tak mo...

settle sume benda benda alah tu aku pon sampai rumah dalam pukul 7.00 malam da kowt..penat die bukan kepalang...mata pon dah tak mampu nak buka..last last lepas mandi dan solat magrib sempat jugaklah aku  rendam kain baju aku yang banyak banyak tu hajatnye nak basuh esok..lepastu terus tidooooooo tak hengat dunia...tub tub pukul 2pg tadi aku terjaga then mengomel ngomel la lam ni...

itu je yang aku nak sampaikan sebenarnye...hahaha...yang sebenarnye aku nak cakap yang aku rindu family aku...huk huk huk.. :'( bila terjaga tengah tengah malam ni mesti teringat kat mummy, abah n adik..waa.... i miss them much! dah cukop cukop....takmo sedey sedey...aku kene kuat..bak kata encik wan aku..lagipon ade lagi setahun je nak grad...saba lah hati.. (macam la study oversea) padahal bole je balik.. tapi abah, saye sangat bz disini..thanks for understanding me... i love u, miss u...

p/s:: macamana nak tido balik ni???


No comments:

Post a Comment