Sunday, May 1, 2011

huru hara

assalamualaikum.....

memandangkan arini 1 may 2011 aku nak wish selamat ari pekerja kepada sume yang bekerja..bertungkus lumus termasuklah kepada management unimap ni yang dah banyak "mengerah" tenaga kudrat yang ada demi menjaga kepentingan kami disini...aku "appreciate" sangat lah dengan managemen office yang telah banyak memberi informasi terkini.. ape aku ni..tetibe je nak tulis pasal management office ni kenapa...takdelah asalnye aku nak tulis pasal kes kecurian yang tibe tibe hot jap kat kolej kediaman tun abdullah ahmad badawi ni..


aku tak paham la, before this rumah kitorang pon penah kene pecah masuk..kitorang siap report kat management office lagi..bende ni lam sem lepas la mase kitorang cuti midsem..aku la muka pereport tuh...yang tak boleh blahnye dengan tapak kasut nyelah, barang kat dapur bersepah la...so dengan penuh harapan aku and de geng pegilah office yang konon- kononnye mengharapkan feedback positif daripada pihak management tentang ape yang dah jadi kat umah kitorang ni..dah la pegi ofis disambut dengan muke selenge akak ofis..ok takpelah lagi ade aku kesah??



google image

lepas pumpang pumpang aku cite ape yang jadi lam umah kami, bole je abang ofis or encik ofis tu cakap dan mengeluarkan butir bicara yang aku tak suka...die bole cakap die rasa takde yang serius kot pasal ni sebab takde harta benda yang hilang...masalahnye memang la takde harta bende yang hilang sebab time tu tgh cuti midsem...so, laptop, rantai emas, duit segala harta bagai kitorang bawak balik umah...begok sangat ke kitorang nak tinggal? yang kitorang highlight kan kat sini adelah tujuan kami wat report ni sebab nak acknowledge pihak pengurusan bahawa telah berlaku pecah masuk and atleast dengan report ni pihak management akan amik tindakan lanjut dengan wat rondaan lebih kerap n etc bla bla bla...


dah la borang report pon takde kat ofis tu...ok takpelah..takpelah kalau taknak amik report kami...tak pasal pasal je skarang ni makin menjadi jadi kes ni...siap ade laptop kene angkut lagi..so ape kes skang? nak tunggu laptop hilang? rantai kne curi? duit kene rompak dulu ke baru nak ambik tindakan? memang la bende ni sume atas tanggungjawab masing masing jugak..tu aku memang la setuju..kadang kadang kita ni cuai..rumah tak kunci pon..main kua je...tapi bila satu rumah dah kunci bagai tapi orang bole pecah masuk jugak ape kes? aku cuma menulis ikut hati je...and aku just luahkan ape yang aku tak puas hati pasal management kat sini..kalau nak cite pasal report, ko tengok jelah bape banyak report aku kat ofis tu..hahahaha...memang akak ofis tu naik menyampah kot tengok muka aku kat ofis tu...asik wat report je..tapi kalau tak wat report even pasal kerosakan pon, korang taw nak menyaman je kan? cket cket nak saman...

google image

tapi aku sangat bersyukur jugak lah sekarang sebab barisan barisan mpp simpang4 sangat la berkaliber and informative..aku rase mpp baru ni better lagilah daripada management office tu...aku ase baik korang jela amik alih ofis tu...mwahahahahha :D thanks korang sebab ambik tanggujawab ni dengan serius.. next time kalau ade pilihanraya aku vote lagi okehhhh...haha :p oleh itu, aku harap takdelah bende yang tak diingini terjadi pada diri aku mahupun korang semua be4 balik cuti ni ok...please take a maximum care to all of your stuff and yourself ofcoss... 

p/s:: paper tak habes lagi aku dah memekak kat sini kan? mwahahaha (^_^)v peace!!