Friday, December 30, 2011

my 2012 wishlist!

assalamualaikum....

memandangkan rini dh 30hb and lg 1 hari je nak masuk new year so aku ade list kan mission untuk 2012 ni. just wanna share with u olllssss...

1. semoga tahun 2012 aku menjadi orang yang lebih baik dari tahun-tahun yang sebelumnya
2. semoga rezeki tahun 2012 bertambah
3. nak jadi anak yang baik
4. nak kurus (kalau bole aku nak berat aku turun smpai 49-48kg je)
5. nak dapat keje best (memandangkan sem depan adelah sem akhir)
6. nak shopping, shopping dan terus shopping! (yang ni aku pun musykil sket)
7. aku mahukan samsung itu!
8. aku pon mahukan handbag itu!
9. aku mahu juga kasut itu!
10. aku mahu segalanya baik-baik belaka :)


yang dihighlightkan tu sume priority! nobody's perfect. me as well. so as long as kita sedar tu and cuba untuk improve diri kita sendiri, i think that is the better way. 

takpelah yang penting aku bahagia! apepon aku harap sangat result aku untuk final exam ni better dari sem lepas sebab result sem lepas aku frust sket. yang penting, aku nak sangat abah bangga dapat anak macam aku as i'm the only daughter in da famly kan! hehe....love u abah and mummy!



p/s:: sedih sebab abah baru lepas call. selalu tanya aku ok ke tak kat sini. sob sob~


Thursday, December 29, 2011

happy birthday nurul fazlen bazlan!!!

assalamualaikum......

hey ladies! hehe. mood aku untuk update blog sekarang memang membuak-buak. sebab sekarang kan study week so aku ade banyak mase. lagipun selalu stay up and line ni pon mengizinkan aku untuk update. takmo cite banyak, arini 30hb dec 2011 bufday member aku fazlen a.k.a paloi. so kami 1 rumah celebrate dengan penuh kasih sayang. sebabnye, kitorg masak untuk die! hahaha...walaupon celebrate sederhana je (kek takde sebab takde peti ais nak simpan and sume pon bizi study takde sape nak kua belikan :'( ) tapi havoc! yang penting ikhlas.. kitorang siap prepare mission lagi untuk die taw. ala-ala running man tu. aku blur blur bab running man ni sebab aku lom tengok lagi. ok agak ketinggalan disitu. (kalau tengok sekarang memang aku tak study, so tengok lepas exam).

mastermind die adelah umi! so kitorang reka mission card untuk die to get her present. so, there are five stages in the mission! the end of the game, she able to find her present. tu pon banyak clue aku bagi. hahaha...bila mission dah accomplished aku bersama member aku siap siap untuk bermaster chef kat bilik hujung masak sembunyi sembunyi. sebab hostel kitorg DILARANG sama sekali untuk memasak. that's why masak pon nak sorok sorok. tapi seronok! kitorang masak spageti je. walaupon tak hebat mana, tapi sebab masak dengan ikhlas so yang tak sedap pon jadi sedap. tapi memang sedap pon. hiiiikkkkksssss ;)



preparation hadiah and mission card














masak-masak time!











si MANGSA dengan mission card die! hehe














 at last, jumpe jugak die hadiah tu. feuwwwhhh...




p/s: saya suka memasak walaupun saya tak pandai masak. hehe..
       great mission!!! HAPPY BIRTHDAY paloi! 



Wednesday, December 28, 2011

sarang labah-labah dan study week


assalamualaikum....


oh tetibe hari ni rasa nak berblog. ye aku tau blog ni dah penuh dengan sarang labah-labah..tu yang aku singgah jap ni sebab nak sapu sarang yang dah penuh ni...ohhhh..ye aku memang dah lame tak tulis blog. tengok jela last aku tulis pon bulan 8. hahahaha. lame kan? malas la nak cakap apesal aku dah lame tak tulis blog. alasan yang sama line UniMAP ni memang 'laju' and aku sangat bizi. ahhhhh... alasan! nak bagi tau yang minngu ni dah study week. tu yang mata ni galak je. galak ber'study' baca FB. hehe..well, tengoklah meja aku. pen je yang besepah. buku takde pon. nampak sangat nipuuuu study. (eh taklah!)






ps: oohhh. macam dah lupa camne nak berblog! haha