Thursday, July 5, 2012

master program @ job hunting?


Assalamualaikum.....

saya dapat ini!



tapi tak taw mahu sambung atau tidak. alhamdulillah atas rezeki tuhan bagi. next week ade job interview kat pj under MNC. mahu kerja atau sambung study itulah satu permasalahan aku saat ini. takpelah, mana2 pon boleh. yang penting jangan tamak. kayuh pelan-pelan. insyaallah satu hari nanti dapat grab jugak.

Wednesday, July 4, 2012

saya surirumah


Assalamualaikum....


guys..i'm unemployed! hari-hari duduk rumah jadi bibik. even mummy pon pergi kerja. aku, duduk rumah jadi surirumah sepenuh masa. uurrgghhh tension! paling tak best bila malam tak bole tido. terkedip-kediplah mata aku tengok syiling dalam bilik tu. sebab ape, sebab petangnye aku sangat rileks sampaikan tak rasa penat pon. and ofcos aku tido. serius surirumah bila pagi-pagi bangun lepas subuh tolong kuncikan pintu and lambai tangan pada adik yang nak pegi sekolah, mummy and abah yang nak pegi kerja. and aku, masuk bilik tido kejap. puas tido bangun mandi and keluarkan segala ayam ang ikan dalam peti ais untuk di masak kicapkan, digoreng kunyitkan atau di sambalkan. 

tengah hari tengok Wanita Hari Ini. lepas tu tengok indonesian drama cont with telenovela and then malay drama. see, ape tak surirumahnye. seriously... bukan nak merungut, tapi saje nak bercerita. tadi mummy balik keje awal, so aku rembat kereta mummy pegi mall. then call abah, abah cakap nak pegi jugak lepas balik keje. last-last, dating dengan abah je. i'm done. bukan tak cari keje. kalau ikutkan dah nak dekat 50 keje aku apply kat KELANTAN ni tapi satu pon tak sangkut and mostly dorang company2 kecik ni nak SPM holder je. maybe qualification and experience aku tinggi sangat kot dorang takut aku demand lebih :'( (maaf tak bermaksud nak takbur atau riak) abah dah promise and bagi masa within 2 months ni kalau still takde rezeki and sangkut mana-mana abah suruh pegi k.l (dats what i waiting for).

kejadahnye aku bukan tak suka duduk kelantan, tapi aku tak boleh adapt. it's my problem actually and i don't even have any friends here except for my boyfriend and my boyfriend's friends. because, aku sekolah kat kajang dari tadika sampailah STPM and most of my friends staying there. aku pon almost 21 years stayed there. so, bile besar memang susah nak dapat kawan. i'm friendly u kno. it just that.... i don't kno. kalau korang kat tempat aku baru korang paham. aku mintak abah kene transfer kajang balik before pencen ni.haha. :p but i try my best to adapt and enjoying my day here. it's a nice place actually. but, it takes time for me. kelantan cantik and full of history. do visit kelantan. cuti-cuti malaysia~~~ (ok sempat promote pulak)


p/s: ore klate comey-comey including me!


Tuesday, June 26, 2012

song of the day

Assalamualaikum...

i just falling in love with the melody and lyrics.

Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini
Aku tak berundur dengan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Untuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini
Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Untuk mebawa mimpi-mimpi kita
Biar mimpi sampai ke bintang
Kerna kita semua tahu
Kerana ini impian
Setiap satu dari kita
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Untuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini
Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Untuk mebawa mimpi-mimpi kita
Menuju ke bintang


Lagu: Biar Sampai Ke Bintang Artist : Asmidar Komposer : Ajai Lyrics : Transformers Malaya
Sources : http://www.liriklagumuzika.com/2011/12/lirik-lagu-biar-sampai-ke-bintang.html#ixzz1ywCU3JX1




Tuesday, June 12, 2012

today's thought







source: FACEBOOK

22B bbq party!!!

assalamualaikum....

today's internet connection seems to be better than before. so let me present u our class bbq party at gua kelam  last last last saturday (forgot the date oredy)! so, let's enjoy the picturesss...


























p/s: gambar lebih kepada manusia berbanding ayam. =p







today's thought







source: FACEBOOK



Saturday, June 9, 2012

bile malas study.....


Assalamualaikum....

hai peeps...ok sekarang tengah study and buat revision on my international business environment subject. This paper will be on this monday yaww.. and sekarang baru terhegeh-hegeh nak buat short notes. Perancangannya.. malam nanti atau pagi-pagi buta nanti baru nak revise case study yang tebal gilessssssss tu. homaigosshhh... teruk kan cara study macam ni? amat tidak sehat! the problem is, masa tengah revision ni la banyak setan datang mengganggu dimana rasa mengantuk akan berleluasa. pastu mulalah nak bergolek berguling sampai tertido. Malang sekali kalau terjaga tengok-tengok dah hari exam! oh noooo! tidak boleh begitu okeh. so ape kata kite segarkan mata tengok bende-bende macam nih supaya mata segar and menjadi sumber inspirasi untuk lebih rajin belajar dan berjaya dimasa depan. mari kawan-kawan. so, this will be consider as my sumber inspirasi!





LV



PRADA



GUCCI




UNIVERSAL STUDIO
SINGAPORE






Kalau dah payah sangat print je pastu tampal depan mata. Mood nak study mesti datang. Mesti kite sungguh-sungguh study and mencari pekerjaan yang hebat sebab nak beli beg LV (original ofcosssss) dengan nak pegi jalan Universal Studio. Hahahahahaha!  Why don't i put that angan-angan blajar rajin-rajin and getting the best job and collect as much money as i can (ok ni melampau) to bring my parents there or buy Prada for mummy someday! schweeeeeetttttt kan saye! mestilah. cita-cita tinggi tau jangan main-main! insyaallah....i   tak makan sorang taw. I sahare dengan family. hahaha! (^_^)v


pic source: GOOGLE


p/s: seronok berangan kan?? dah pegi study!!!

Friday, June 8, 2012

poplook new collection :')


assalamualaikum....

atlast! berjaya submit final project. gembiranya hati tuhan saje yang tahu! hahaha! ade pulak gelak. patutnye bersyukur...alhamdulillah.. hehe..so, sekarang adalah masanya untuk merewang-rewang dialam siber sambil mencuci mata setelah penat lelah bertungkus lumus menyiapkan final project. paling membencikan, POPLOOK update collection baru..aaaa..duit dah habis macam mana nak online soppin' nih!























pergilah meninjau-ninjau..mesti korang seronok and puas hati. beli lagi seronok.addict gilelah website ni. bile on lappy je first thing yang aku buat mesti pergi bookmark and klik poplook..hahahaha! so, kat bawah ni adelah collection POPPY saye! sekadar berkongsi kegembiraan bersoppin' sesama! (bahasa tunggang langgang)




















p/s: lepasni kene study puleeee... (^_^)v




Thursday, June 7, 2012

thesis vs exam

assalamualaikum...

i'm just too busy to update muh blog! it's all because of these two little things! oh no! not two little things but two BIG things in muh life yaw!(annoying bukan?) hehe.. =p  final exam will be coming soon. but first, i need to submit my thesis. huk huk :'( 





(just ignore the bad quality of the picsss) =.="



amat menghantui hamba sejak sem lepas lagi!!!







insyaallah i hope that everything will be just like what i have imagine. haha.. pray for the best! even tough i feel like crying now. so exhausted!



p/s: stay positive, keep smiling =)



Monday, June 4, 2012

Friday, June 1, 2012

present

assalamualaikum....



this morning within few hours later will be our class bbq party!!! so, we need to exchange gift. the thing is, people keep asking me who did i get? so i just not simply tell them because it suppose to be secret u kno! hehe.....this is what i bought. the most sincere gift that crossed in my mind at that time because i was rushing like crazy looking at the watch so that i will not missed the 6.30 p.m bus! pity me.




.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.




ok enuff..hehe ;)



p/s: this will be our last event together in UniMAP :'(

Thursday, May 31, 2012

sickness





i got an eye bag and dark circle this few days. so what????? 




image source: google =D


Tuesday, May 29, 2012

takde tajuk

Assalamualaikum.

owh dah lama betul tak update kan? last update pon 30 december 2011. gile tak lama. ala, setiap kali nak upload entry baru je mesti ke cakap " owh dah lama tak update blog"? ok sangat cliche kan? ikutkan hati dah macam tak nak berblog buat sementara waktu. sebab takde mood dan hasilnya pun akan ntahpahper je. tapi tak taulah sejak akhir-akhir ni tetiba mood tu datang balik. maybe because i really need something to talk to. eh bukan someone ke? ye inilah padahnya bila manusia tidak diperlukan lagi dalam situasi ini. kadang-kadang tak sume bole cerita pada orang and tak semua bole cerita dekat blog kan? sebenarnya bile tengah tension bila kita menulis ni atleast boleh release tension jugak sebenarnya.. menulis di blog ni umpama kita bercakap dengan diri sendirilah. it helps u to learn more about yourself. especially when u read back all those entries yang dah lama-lama tu kan. then only u realized, "owh kenapa aku tulis macamni", "owh, macam ni ke aku dulu?", dan sebagainyelah. jadi, tak disangkal jugaklah menulis blog ni sebenanya memang boleh release tension. die tak sama macam kita menaip assignments ye kawan-kawan.

kadang- kadang dan selalunyalah orang akan cakap, buat ape nak menulis kat blog padahal sekarang fb and twitter dah ade kan. mostly people will express their feeling in fb and twitter. tapi bagi aku blog ni lebih suci caranya. (yeke?) yelah sebab kat blog ni kite boleh explain panjang-panjang and u know, storylah ape yang korang nak cakap pun. itu blog korang kan. kalau aku, aku tak selesa sangat nak express kat fb sebab it's too open. nak-nak lagi kalau yang firend list sampai beribu-ribu tu. but for other people they will think that it is the best way to express it. tapi lain orang lain pendapat, bagi aku, aku prefer blog jelah. kalau orang tak suka baca ape aku merepek pon takpe. yang penting aku puas hati and seronok. i really hope that i can enjoy blogging. u know what, pada akulah aku rasa beblog ni bole improve our writing skills kot. maybe sebab tulah blogger-blogger famous macam hanis zalikha and fatin liyana adelah mereka-mereka yang bijak-bijak especially dalam pelajaran. ye aku sangat envy dengan mereka! hahaha...dan aku sangat respect dorang ni sebab dorang adalah superwoman u know. serba-serbi pandai. and the most important part is i've learnt a lot from them because they are sooooo independent.

oleh itu, salam berblog dari saya. (poyo je)  =p