Tuesday, May 29, 2012

takde tajuk

Assalamualaikum.

owh dah lama betul tak update kan? last update pon 30 december 2011. gile tak lama. ala, setiap kali nak upload entry baru je mesti ke cakap " owh dah lama tak update blog"? ok sangat cliche kan? ikutkan hati dah macam tak nak berblog buat sementara waktu. sebab takde mood dan hasilnya pun akan ntahpahper je. tapi tak taulah sejak akhir-akhir ni tetiba mood tu datang balik. maybe because i really need something to talk to. eh bukan someone ke? ye inilah padahnya bila manusia tidak diperlukan lagi dalam situasi ini. kadang-kadang tak sume bole cerita pada orang and tak semua bole cerita dekat blog kan? sebenarnya bile tengah tension bila kita menulis ni atleast boleh release tension jugak sebenarnya.. menulis di blog ni umpama kita bercakap dengan diri sendirilah. it helps u to learn more about yourself. especially when u read back all those entries yang dah lama-lama tu kan. then only u realized, "owh kenapa aku tulis macamni", "owh, macam ni ke aku dulu?", dan sebagainyelah. jadi, tak disangkal jugaklah menulis blog ni sebenanya memang boleh release tension. die tak sama macam kita menaip assignments ye kawan-kawan.

kadang- kadang dan selalunyalah orang akan cakap, buat ape nak menulis kat blog padahal sekarang fb and twitter dah ade kan. mostly people will express their feeling in fb and twitter. tapi bagi aku blog ni lebih suci caranya. (yeke?) yelah sebab kat blog ni kite boleh explain panjang-panjang and u know, storylah ape yang korang nak cakap pun. itu blog korang kan. kalau aku, aku tak selesa sangat nak express kat fb sebab it's too open. nak-nak lagi kalau yang firend list sampai beribu-ribu tu. but for other people they will think that it is the best way to express it. tapi lain orang lain pendapat, bagi aku, aku prefer blog jelah. kalau orang tak suka baca ape aku merepek pon takpe. yang penting aku puas hati and seronok. i really hope that i can enjoy blogging. u know what, pada akulah aku rasa beblog ni bole improve our writing skills kot. maybe sebab tulah blogger-blogger famous macam hanis zalikha and fatin liyana adelah mereka-mereka yang bijak-bijak especially dalam pelajaran. ye aku sangat envy dengan mereka! hahaha...dan aku sangat respect dorang ni sebab dorang adalah superwoman u know. serba-serbi pandai. and the most important part is i've learnt a lot from them because they are sooooo independent.

oleh itu, salam berblog dari saya. (poyo je)  =p 




No comments:

Post a Comment