Thursday, July 5, 2012

master program @ job hunting?


Assalamualaikum.....

saya dapat ini!



tapi tak taw mahu sambung atau tidak. alhamdulillah atas rezeki tuhan bagi. next week ade job interview kat pj under MNC. mahu kerja atau sambung study itulah satu permasalahan aku saat ini. takpelah, mana2 pon boleh. yang penting jangan tamak. kayuh pelan-pelan. insyaallah satu hari nanti dapat grab jugak.

Wednesday, July 4, 2012

saya surirumah


Assalamualaikum....


guys..i'm unemployed! hari-hari duduk rumah jadi bibik. even mummy pon pergi kerja. aku, duduk rumah jadi surirumah sepenuh masa. uurrgghhh tension! paling tak best bila malam tak bole tido. terkedip-kediplah mata aku tengok syiling dalam bilik tu. sebab ape, sebab petangnye aku sangat rileks sampaikan tak rasa penat pon. and ofcos aku tido. serius surirumah bila pagi-pagi bangun lepas subuh tolong kuncikan pintu and lambai tangan pada adik yang nak pegi sekolah, mummy and abah yang nak pegi kerja. and aku, masuk bilik tido kejap. puas tido bangun mandi and keluarkan segala ayam ang ikan dalam peti ais untuk di masak kicapkan, digoreng kunyitkan atau di sambalkan. 

tengah hari tengok Wanita Hari Ini. lepas tu tengok indonesian drama cont with telenovela and then malay drama. see, ape tak surirumahnye. seriously... bukan nak merungut, tapi saje nak bercerita. tadi mummy balik keje awal, so aku rembat kereta mummy pegi mall. then call abah, abah cakap nak pegi jugak lepas balik keje. last-last, dating dengan abah je. i'm done. bukan tak cari keje. kalau ikutkan dah nak dekat 50 keje aku apply kat KELANTAN ni tapi satu pon tak sangkut and mostly dorang company2 kecik ni nak SPM holder je. maybe qualification and experience aku tinggi sangat kot dorang takut aku demand lebih :'( (maaf tak bermaksud nak takbur atau riak) abah dah promise and bagi masa within 2 months ni kalau still takde rezeki and sangkut mana-mana abah suruh pegi k.l (dats what i waiting for).

kejadahnye aku bukan tak suka duduk kelantan, tapi aku tak boleh adapt. it's my problem actually and i don't even have any friends here except for my boyfriend and my boyfriend's friends. because, aku sekolah kat kajang dari tadika sampailah STPM and most of my friends staying there. aku pon almost 21 years stayed there. so, bile besar memang susah nak dapat kawan. i'm friendly u kno. it just that.... i don't kno. kalau korang kat tempat aku baru korang paham. aku mintak abah kene transfer kajang balik before pencen ni.haha. :p but i try my best to adapt and enjoying my day here. it's a nice place actually. but, it takes time for me. kelantan cantik and full of history. do visit kelantan. cuti-cuti malaysia~~~ (ok sempat promote pulak)


p/s: ore klate comey-comey including me!