Tuesday, December 31, 2013

Good Bye 2013, Welcome 2014.

Assalamualaikum...

Dear all,

Terasa lama sangat aku tinggalkan blog kesayangan ni. Still remember my last update was about my master intake which the offer was rejected. Actually, it is almost 2 years aku tinggalkan blog ni bersawang. And, sepanjang aku tinggalkan tempat curahan hati ni, banyak benda yang tak diduga terjadi. Suka, duka, pahit dan manis. And finally, malam ni diambang tahun baru 2014, entah syaiton atau semangat apa yang merasuk tiba-tiba terasa nak jenguk banyak mana sawang yang ada kat sini. To be honest, aku nak delete post pasal Dia. There's no more him, no more us. It's only me, alone. Well not really alone as I still have my beloved family besides me. Okay not to mention about Him, let's start fresh!

Guys, it's 2014 okay. Kurang dari 3 jam kita dah nak menjengah ke tahun baru. Tak payah nak lame sangat lah Nishrin. All I can do is looking forward and stay focus in whatever I do. Tengok, semangat baru lagi. Well, tahun baru, umur baru so I do realize that I need more energy and self-motivation! Almaklumlah, sekarang dah bekerjaya and ada komitmen. So I really need to set up my goal of life and life planning *macam perfect sangat je hidup ni*.

Not to mention how much I hate staying here in Kelantan because I have my family here, my carrier and everything here. So nak tak nak, saya dengan rasminya telah menjadi warga Kelantan apabila IC pun dah ditukar alamat ke sini. It was a good start actually. Kerja, so far okay. Jaga customer and shipment and it is related to what I have studied in UniMAP. Well, it is so International Business. Sangat- sangat. I love my current job. But I do have intention to improve and jump to other better company. Kalau ada rezeki.

Entah kenapa, malam ni nak mengomel pasal diri sendiri macam baru buat blog je. Lame...lame.. hahaha. Tak payah nak cerita sangat pasal wishlist, azam dan sebagainya. Sebab aku tau tahun lepas punya pun tak tertunai. But I do have improvement okay. Aku rasa hidup berubah 360 degree.

So, I'm not going to say "2014, please be nice" because we are the one who create our own path and In Shaa Allah, dengan izinNya ianya terjadi. So, last but not least, Happy New Year All, stay focus in whatever you do, stay positive and keep calm. In Shaa Allah semuanya lancar. Amin.....




No comments:

Post a Comment