Thursday, January 2, 2014

ESP From Shaklee

Assalamualaikum.....

Dear all,

Good day!.

How is your second day in the year of 2014? Hope everything goes well with all of you. Yela, awal-awal tahun ni semua tengah bersemangat waja lagi. Semoga semangat tu bertahan lah sampai ke hujung tahun nanti ye! Same goes to me. Kadang-kadang nak berubah tu senang. Sekelip mata  je manusia boleh berubah. Samada nak jadi baik atau jahat, positive atau negative. Yang susah nya nak istiqomah. Jadi, marilah kita bedoa semoga kita mampu dan sentiasa istiqomah dalam apa yang kita lakukan dalam kehidupan seharian dan juga semoga setiap perkara yang kita lakukan memberi manfaat kepada diri kita dan juga orang lain.

Well, harini aku nak share satu benda yang semua orang dah tau and dah tersangat femes sekarang benda ni. Mana-mana je semua orang duk pakat review produk ni. Tapi aku ni jenis yang susah nak percaya and tak ambil produk sembarangan. Sampai lah satu hari, I just can't stand with my allergy. Kalau semua nak tau, aku ada allergy yang sangat kritikal. My skin is so sensitive and dia punya effect sangat cepat kalau terdedah pada chemical or dust.

Bukan setakat kulit muka, tapi merangkumi seluruh tubuh badan. Even kena air yang tercemar pun kesan tu memang cepat nampak. Antara contoh-contoh kesannya macam kulit akan jadi merah-merah, gatal-gatal yang membuat aku tergaru-garu and it is soooooo uncomfortable! Seriously, aku dah tersangat lah fedup dengan semua produk yang ada dipasaran sekarang ni. Sehinggalah, aku terjumpa yang ini..................


Semua orang tau ESP ni banyak sangat khasiat dia. Sangat bagus untuk semua tak kira tua atau muda, lelaki atau perempuan. Kalau semua nak tahu, ESP ni adalah sumber protein soya terbaik yang berkualiti tinggi dengan semua asid amino. Selain daripada tu, ESP ni rendah lemak and bebas laktosa dan kolestrol. Paling best, lepas minum ESP ni perut akan rasa kenyang and bertenaga. That is why I'm so in love with ESP!

Mengenai ESP yang harus kita tahu:
1) Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan tenaga yang konsisten.
2) Protein soya membantu mengurangkan kadar kolestrol.
3) Mengandugi 5 vitamin B penting.
4) Protein soya bukan GMO ini dihasilkan dibawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), dimana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat memprosesannya.

Oleh itu, dengan yakinnya aku nak bagi tau yang ESP dari Shaklee ni amat berkualiti tinggi dan dijamin Halal.



source: Shaklee Malaysia

Selain daripada tu, suka and excited aku nak war-warkan kat sini antara kebaikan dan khasiat ESP Shaklee ni pada korang semua, antaranya:
1) Membantu dalam pembentukan sel-sel baru
2) Ianya baik untuk individu yang sedang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
3) Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut
4) Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

Disebabkan aku seorang yang mengalami banyak masalah kulit dan rambut jugak selalu gugur, aku pun startlah consume ESP ni. So far, alhamdulillah. Rambut kurang gugur dan paling best rambut makin soft and terurus. Maklumlah aku memang dah lama idam-idamkan rambut yang ikal mayang ni. Hahaha. Rasa gatal dan kesan allergy pun berkurang. Kulit badan makin lembut. Aku memang berazam nak kekalkan consume ESP ni untuk kesan jangka panjang. Belum cuba, belum tahu.

Kepada sesiapa yang berminat nak consume ESP ni, bolehla contact directly:
WhatsApp/sms: 014-5136107
WeChat: nurulEerin


Sekian untuk harini,
~Above all, try something~







No comments:

Post a Comment